Vaisala

Vaisala


Vaisala

Industrijska merenja

Vaisala ima veliki izbor transmitera za merenje relativne vlažnosti i temperature , tačke rose, pritiska i diferencijalnog pritiska. U svojoj ponudi, Vaisala ima i transmitere za merenje CO2, kao i transmitere za kontinualno praćanje kvaliteta vazduha.
Kompletnu ponudu ove grupe uređaja pogledajte ovde.

Vaisala je razvila sopstveni sistem za mapiranje koji u kombinaciji sa higrometrima zadovoljava i najstržije GxP standarde. Ovaj sistem se koristi za praćenje vrednosti vlažnosti, temperature, pritiska u proiuzvodnim postrojenjima, čistim sobama, skladištima...
Kompletnu ponudu ove grupe uređaja pogledajte ovde.

Pored klasičnih vlagomera, Vaisala je konstruisala i merače vlage u ulju, kao i merače rastvorenih gasova u ulju. Pored fiksnih transmitera za proveru ulja, u ponudi je i prenosni ručni uređaj.
Kompletnu ponudu ovih uređaja pogledajte ovde.

Pogledajte dostupne webinare klikom ovde.


 

Merenje koncentracije u tečnosti

Početkom 2019.godine deo industrijske Vaisale postaje i firma K-Patents, proizvođač in-line refraktometra.

Više o preuzimanju firme K-patents pročitajte ovde.

Vaisala K-Patents procesni refraktometri imaju primenu u prehrambenoj industriji, industriji papira, hemijskoj i farmaceutskoj industriji, u petrohemiji, tekstilnoj industriji. Svaki dan tim naučnika radi na nalaženju novih aplikacija.

Vaisala K-Patents refraktometri su neprikosnoveni u situacijama gde je potrebno kontinualno merenje koncentracije u tečnosti bez zaustavljanja proizvodnje. Za optimizicaciju proizvodnje potrebno je brzo i tačno merenje. Optimizovanjem proizvodnje smanjuju se troškovi.

Za više informacija o Vaisala K-Patents refraktometrima nas kontaktirajte ili pročitajte ovde.

Vaisala Joining Forces

 

Meteorološka oprema

Vaisalini instrumenti za meteorološka osmatranja obezbeđuju tačne, pouzdane i precizne podatke u realnom vremenu. Zbog brzog odziva pouzdani su u zonama čestih promena vremena. Vaisalini instrumenti podržavaju sve relevantne metode i protokole za pouzdan i tačan prenos podataka.

Više o meteorološkim senzorima i instrumentaciji pogledajte ovde.

  

Vaisala je razvila nekoliko sistema za obradu i prikaz podataka. Pored Sistema za meteorološku predikciju, tu su i sistemi za aerodrome, i putne meteo stanice. 

Više o sistemima pogledajte ovde.

Tokom kritičnih promena vremena nije uvek moguće upoređivati podatke iz nekoliko izvora. Zato je bitan alat koji izdvaja samo kritične podatke , potrebne za optimalno donošenje odluka, i omogućava komunikaciju sa jedne lokacije. 

Vaisala je razvila softver koji u kombinaciji sa uslužnom obradom podataka obezbeđuje neophodne informacije i podršku za pravovremeno reagovanje a pritom smanjuje troškove i investicije.

Više o ovim Vaisalinim rešenjima pogledajte ovde.